DIROBENELU
Bine ai venit pe acest sit!
Participand activ la acest forum, vom putea imbunatatii calitatea lui.
Multumim
DIROBENELU
Bine ai venit pe acest sit!
Participand activ la acest forum, vom putea imbunatatii calitatea lui.
Multumim
DIROBENELU
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

DIROBENELU

DIROBENELU
 
PortalAcasaUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

 

 Somniferele, medicamentele somnului usor?

In jos 
AutorMesaj
sfantul_calinic
Master
Master
sfantul_calinic


feminin
Numarul mesajelor : 1912
Varsta : 69
Localisation : Bucuresti
Emploi : Presedinte Fundatia "Sfantul Ierarh Calinic"
Reputatie : 65
Puncte : 7356
Data de inscriere : 11/10/2008

Somniferele, medicamentele somnului usor? Empty
MesajSubiect: Somniferele, medicamentele somnului usor?   Somniferele, medicamentele somnului usor? Icon_minitimeDum Feb 01, 2009 4:16 pm

Somniferele, medicamentele somnului usor? 74011aca68c800f123261327949719Sa iei un somnifer sau un calmant pentru a scapa de insomnie pare tentant, daca te gandesti ca nu ai mai dormit bine de ceva vreme. Aceste medicamente sunt considerate o modalitate rapida de a combate stresul, de a face fata unei situatii dificile de la serviciu sau de a trece mai bine peste un conflict din familie. Insa, efectul benefic oferit pe o perioada scurta de timp se poate transforma cu usurinta intr-un pericol pentru sanatatea ta.
Daca suferi de insomnie periodica, din cauza unui decalaj de fus orar sau a unui eveniment dureros (deces sau despartire), recurgerea la somnifere pe o durata de cateva zile poate fi de ajutor. Insa, daca prelungesti administrarea lor organismul tau poate avea de suferit.
Medicul este persoana avizata sa-ti prescrie un somnifer sau un calmant, pe care sa il iei pe o perioada limitata (in general durata maxima este de patru saptamani). Benzoadiazepinele si barbituricele sunt doua dintre sedativele cele mai familiare.
Cauzele aparitiei insomniei
Inainte de a urma un tratament, este indicat sa gasesti motivul pentru care nu poti dormi. Somniferele, chiar daca te ajuta sa adormi din nou, nu se administreaza sistematic. Ele sunt medicamente si ca oricare altul prezinta indicatii si contraindicatii (apneea in somn) si mai ales efecte secundare (amnezie si somnolenta accentuata).
Cauzele insomniei sunt variate, de la cele de natura organica (provocata de anumite boli), pana la cele psihice (stres, frica, nevroze, anxietate, depresie) sau de comportament (alimentatie incorecta – cafea, alcool, oua consumate in special seara). Daca factorul declansator nu poate fi gasit, se va recurge la utilizarea unor somnifere in functie de caracteristicile insomniei.
Benzodiazepinele, cele mai utilizate somnifere
Produsele cele mai utilizate de catre persoanele care sufera de insomnie sunt benzodiazepinele. Se prescriu de doua ori mai frecvent femeilor decat barbatilor, dar in special persoanelor in varsta. Aceste medicamente actioneaza asupra sistemului nervos: diminueaza tensiunea si starea de angoasa si faciliteaza instalarea somnului.
Totusi, efectul lor este de scurta durata iar adevaratele cauze ale problemei tale nu sunt rezolvate. Pe de alta parte aceste medicamente au si efecte adverse.
Efectele nedorite ale benzodiazepinelor
Asupra acestor efecte negative, medicul sau farmacistul ar trebui sa te informeze cu precizie. Medicamentele pe baza de benzodiazepina iti pot cauza tulburari de concentrare si de memorie, sau de confuzie. Uneori, vei avea o atitudine usor iritabila, colerica, care poate duce foarte usor la accese de isterie. In cazul persoanelor mai in varsta, benzodiazepinele pot provoca o instabilitate psihica si chiar o cadere nervoasa, cu consecinte de neimaginat. Chiar daca medicamentele se vor administra pe o perioada de o saptamana, organismul tau se poate obisnui cu acestea (se instaleaza dependenta fizica).
Alte medicamente impotriva insomniei
Exista de asemenea o serie de alte somnifere sau calmante recomandate pentru tratarea insomniei si a starilor anxioase. Printre substantele care se introduc in aceste medicamente se gasesc: diazepam, nitrazepam, loprazolam, alprazolam, clonazepam, flurazepam, temazapam, triazolam etc.
De retinut ca si aceste somnifere au efecte adverse foarte puternice, putand provoca dependenta, ameteala, edem facial, dureri de cap sau somnolenta persistenta a doua zi.
Sfatul unui medic este necesar!
Indiferent de situatie, somniferele si calmantele nu se autoadministreaza, ele trebuie prescrise intotdeauna de catre medic. Acesta te va examina pentru a stabili un diagnostic precis. Exista posibilitatea ca insomnia sa fie simptom secundar al unor afectiuni grave care trebuie depistate si tratate in mod special.
Adoptarea unor metode simple pot fi suficiente in a-ti ameliora somnul, fara a recurge la somnifere. Medicul te poate indrepta catre clinici specializate unde se practica terapii de gestionare a stresului, tehnici de relaxare, sedinte de psihoterapie.
Administrarea de medicamente dupa bunul plac este o mare greseala. Riscurile de dependenta sunt foarte mari. Daca esti insarcinata sau suferi de anumite boli cronice este total contraindicat sa iei somnifere.
Nu confunda somniferele intre ele
Exista numeroase clase medicamentoase in ceea ce priveste somniferele, insa nu toate au aceleasi efecte. Daca o mare parte dintre acestea sunt eliberate doar pe baza de prescriptie medicala (barbiturice, benzodiazepine), altele precum hipnoticele antihistaminice (doxilamina) sunt disponibile fara reteta. Insa, indiferent de problemele pe care le ai este indicat sa ceri sfatul unei persoane avizate.
Cum sa dormi mai usor
Pastilele nu sunt singura solutie pentru a cadea in bratele lui mos Ene. Poti adopta cateva masuri simple care sa favorizeze instalarea somnului cu usurinta, fara a te indopa cu substante toxice:
- Trezeste-te din pat mereu la aceeasi ora;
- Fa cateva exercitii la inceputul zilei;
- Nu lua o masa incarcata seara. Inainte de a te culca poti bea un pahar cu lapte cald, asa vei adormi mai usor;
- Invata sa respiri corect. Daca ai posibilitatea inscrie-te la cursuri de yoga si de meditatie pentru ca te pot ajuta sa inlaturi tensiunea nervoasa;
- Daca nu iti este somn ridica-te din pat. Nu vei adormi din nou daca stai si te zvarcolesti;
- Incearca sa bei cat mai putina cafea si alcool: acestea contin substante care agraveaza insomnia;
- Fa-ti din dormitor un loc de relaxare. Nu-ti instala televizor sau computer, mobila masiva sau incarcata. Vopseste peretii in nuante pale, care linistesc: albastru, verde sau mov. Dintre toate nuantele pale, albastru are cel mai puternic efect calmant.
De ce este important sa dormi bine
Somnul reprezinta o nevoie vitala a organismului pentru a functiona corespunzator si pentru a se reface. Prin odihna, sistemul imunitar este mai puternic si mai capabil sa te protejeze de boli cardiovasculare, tulburari psihologice etc. Relaxarea musculaturii si scaderea batailor inimii ce se produc in timpul somnului ajuta organismul sa-si refaca energia pentru o noua zi si sa se apere impotriva bolilor.
Sus In jos
http://fundatiasfantulierarhcalinic.blogspot.com/
 
Somniferele, medicamentele somnului usor?
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» MEDITATII CRESTINE ZILNICE( contra somnului spiritual)
» Evita tot ce te poate deprima usor
» Plante de interior usor de intretinut

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
DIROBENELU :: GENERAL-
Mergi direct la:  
|
creează un forum | ©phpBB | Forum gratuit de suport | Semnaleaza un abuz | Discutii recente