sfantul_calinic Master
Numarul mesajelor : 1912 Varsta : 69 Localisation : Bucuresti Emploi : Presedinte Fundatia "Sfantul Ierarh Calinic" Reputatie : 65 Puncte : 7404 Data de inscriere : 11/10/2008
| Subiect: Turritopsis (hidrozoa) Mier Ian 28, 2009 11:00 pm | |
| Am auzit si eu asta la Antena 3. Da, ea poate sa revina la stadiul sau juvenil. Acest ciclu poate fi repetat la infinit, pana se transforma in fiinta nemuritoare. Se crede ca se poate raspandi in lume pe masura ce vasele aduc in porturi apa folosita ca balast. Desi sunt solitare, sunt creaturi predatoare si evolueaza asexual. Meduza si procesul sau de inversare a procesului de imbatrinire este acum in centrul atentiei cercetatorilor si geneticienilor. Se crede ca procesul se realizeaza prin transformarea celulelor de un tip in altul. Inversarea rolului celulelor este de obicei observata cand unele parti dintr-un organ se regenereaza. Totusi, se pare ca aceasta se intampla numai in ciclul de viata al Turritopsis. Oricum e deosebit de frumoasa si diafana.
Ultima editare efectuata de catre sfantul_calinic in Joi Feb 12, 2009 10:12 am, editata de 2 ori | |
|
angelarusu Expert
Numarul mesajelor : 716 Reputatie : 11 Puncte : 6061 Data de inscriere : 17/01/2009
| |
sfantul_calinic Master
Numarul mesajelor : 1912 Varsta : 69 Localisation : Bucuresti Emploi : Presedinte Fundatia "Sfantul Ierarh Calinic" Reputatie : 65 Puncte : 7404 Data de inscriere : 11/10/2008
| Subiect: Turritopsis (hidrozoa) Joi Ian 29, 2009 1:02 pm | |
| Asta e doar un comentariu si o completare la ceea ce a scris Admin. El a venit cu stirea aceasta interesanta. | |
|
Admin Master
Numarul mesajelor : 1461 Localisation : Pe punte Reputatie : 39 Puncte : 7457 Data de inscriere : 22/11/2006
| Subiect: Re: Turritopsis (hidrozoa) Joi Ian 29, 2009 1:21 pm | |
| - sfantul_calinic a scris:
- Asta e doar un comentariu si o completare la ceea ce a scris Admin. El a venit cu stirea aceasta interesanta.
Am preluat-o si eu din stirile live dar mi sa parut f interesanta. | |
|
sfantul_calinic Master
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Turritopsis (hidrozoa) | |
| |
|