Sunt sigura ca ati citit Adam si Eva de Liviu Rebreanu.
Sincera sa fiu, cand mi-a caziut in mana aceasta carte eram destul de mica. Inca nu terminasem scoala generala. Am ramas uimita. Nu-mi venea sa cred ca marele nostru LIVIU REBREANU a scris asa ceva. Pentru mine era un autor care nu putea sa atinga, sau, nu ar fi fost interesat de o asemenea tema. In mintea mea el era cel care a scris ION, Padurea spanzuratilor si altele de genul acesta. Cu tot taletul si geniul lui, eu il bagasem intr-o anumita categorie de scriitori.
Pe cei care nu stiu despre ce vorbesc, ii invit sa deschida link-ul si sa citeasca. Nu o sa le para rau.
http://www.scribd.com/doc/294197/Liviu-Rebreanu-Adam-si-Eva
Ideea asta, de a va invita la discutie pe o astfel de tema, mi-a venit asta seara, dupa ce am vorbit cu o cunostiinta.
Haideti sa va povestesc la ce discutie m-a provocat ea.
"Exista sau nu exista sufletul pereche? Ar fi atat de frumos sa fie adevarata povestea asta... Ca si cum noi suntem aici sa ne gasim unul pe altul. Ce poate fi mai frumos si mai romantic?
Fiind interesata de subiectul asta, am facut cateva cercetari. Se pare ca este posibil sa fie asa. Adica doua entitati care sa formeze un singur suflet. Ah, superba idee.
Ar trebui sa simti cand ti-ai cunoscut sufletul pereche
Dar se mai zice ca este posibil ca nici macar sa nu-l cunosti in viata asta. Sau poate doar mai tarziu. Si ca ar trebui sa simti cand ti-ai cunoscut sufletul pereche. Logic, ca doar e sufletul tau pereche. Se mai spune ca este un eveniment unic in viata. Si ca se intampla atunci cand ai parte de o cumpana. Sufletul pereche vine atunci si ne ajuta sa depasim momentul prin caile necesare.
Am mai aflat ca nu este obligatoriu, o data gasit sufletul pereche, sa ramana alaturi de tine toata viata. Mi s-a intamplat relativ recent sa cunosc pe cineva si sa ma duca cu gandul ca ar putea fi sufletul meu pereche. Nu stiu de ce m-am gandit la asta, dar efectiv asa am simtit. Mai ciudat este ca intr-adevar a venit intr-o perioada a vietii mele pe care as putea-o numi cumpana. Si sincer m-a ajutat sa trec peste acea perioada.
Nu as vrea sa fie adevarat ce se spune despre sufletul pereche si anume ca vine doar sa te ajute sa treci peste un moment greu. Nu e mai normal ca odata regasiti sa ramanem impreuna? Ca doar suntem suflete pereche."
Am intrebat-o si pe ea daca a citit Adam si Eva a lui Rebreanu.(atente mai e un roman Adam si Eva, dar scris de un autor slav, al carui nume, sincera sa fiu, imi scapa acum).
Voi ce parere aveti despre sufletele pereche? Exista ele sau nu? Are Liviu Rebreanu dreptate, si nu numai el, cand trateaza subiectul reincarnarii?
Eu v-am aruncat manusa.Sa va vad!