DIROBENELU
Bine ai venit pe acest sit!
Participand activ la acest forum, vom putea imbunatatii calitatea lui.
Multumim
DIROBENELU
Bine ai venit pe acest sit!
Participand activ la acest forum, vom putea imbunatatii calitatea lui.
Multumim
DIROBENELU
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

DIROBENELU

DIROBENELU
 
PortalAcasaUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

 

 Vanzare - Cumparare in Belgia

In jos 
AutorMesaj
Admin
Master
Master
Admin


masculin
Numarul mesajelor : 1461
Localisation : Pe punte
Reputatie : 39
Puncte : 7457
Data de inscriere : 22/11/2006

Vanzare - Cumparare in Belgia Empty
MesajSubiect: Vanzare - Cumparare in Belgia   Vanzare - Cumparare in Belgia Icon_minitimeDum Ian 25, 2009 8:40 pm

Actiunea de vanzare se produce atunci cand cumparatorul si vanzatorul cad de acord pentru obiectul de vanzare si pretul acestuia.
Consimtamantul verbal este de ajuns, dar este adefarat ca in practica probarea unei vanzari se face in scris.
Trebuie stiut ca atunci cand pretul obiectului de vanzare este inferior la 371.84€, nu este neaparat necesar actul scris, se poate face si verbal, sau cu martori etc
De indata ce suma vanzarii este superioara la aceasta suma trebuie facut un act scris si trebuie stiut ca de indata ce sa stabilit un act scris, nu se poate retrage sau anula vanzarea decat daca ambele parti sunt de acord.
Totusi se poate in unele cazuri renunta la vanzare/cumparare cu conditia respectarii unei perioade de gandire prevazute de lege: dispuneti de 7 zile lucratoare de la data semnarii unui bon de comanda, in cazul vanzarii unui obiect in afara firmei vanzatorului (vanzarea la domiciliu, vanzare superioara a 213.79€ intr-un targ, sau la saloane/expozitii sau vanzarea prin corespondenta)
Trebuie notat ca daca pe fata actului de Bon de comanda nu se mentioneaza dreptul vostru de a renunta la cumparare si procedura de indeplinire a acestui demers, actul in sine va fi cosiderat ca nul.
Cand vanzatorul afiseaza un pret in vitrina magazinului pentru un obiect, el este obligat sa-l vanda cu acest pret la orice persoana interesata (deci este in efect un acord intre parti in ceea ce priveste obiectul si pretul acestuia) el nu poate refuza vanzarea acestui obiect, daca este corect, chiar daca a fost facuta o eroare la notarea pretului.
Cand obiectul vandut nu este disponibil imediat, vanzatorul cere de regula semnarea unui bon de comanda, de maniera sa stabileasca consimtamantul asupra cumpararii obiectului si al pretului acestuia.
Este o practica perfect normala si chiar obligatorie cand cumparatorul plateste un acont.
In general Bonul de comanda contine conditiile generale de vanzare ale vanzatorului, iar clauzele care figureaza in acestea fac parte din contract.
Ele precizeaza conditiile de garantie si sanctiunile aplicabile in cazul nerespectarii obligatiilor contractuale (cauze penale, interes de intarziere, juridictie competenta etc)
Atentie: Este de datoria vanzatorului sa dovedeasca ca aceste conditii generale au fost explicate cumparatorului in momentul incheierii contractului.
De foarte multe ori, vanzatorii mentioneaza aceste conditii generale in facturile lor - deci este prea tarziu!
Rau platnicii profita de multe ori cu succes de aceste aspecte in favoarea lor, dar este foarte util pentru cumparatorii corecti sa citeasca bine aceste conditii inaintea semnarii, deoarece uneori ele sunt abuzive.
Se admite in practica ca aceste conditii generale sunt de natura sa protejeze vanzatorul pentru nerespectarea contractului ( ex: cauza penala echivalenta a 20% din pretul de vanzare si interes de intarziere de 15%/an)
Ce se intampla daca obiectul livrat nu corespunde cu ce ati comandat vanzatorului?
Cumparatorul poate refuza livrarea imediat! dar trebuie sa reactionati imediat dupa receptionarea obiectului.
Ideal este sa indicati motivul refuzului printr-o scrisoare recomandata si pus in garda vanzatorul pentru a va livra un obiect conform cu cel comandat.
Daca din aceasta cauza aveti de suferit puteti reclama despagubiri vanzatorului.
In schimb daca nu actionati imediat si utilizati obiectul livrat fara sa va manifestati de niciun fel, nu puteti cere schimbarea lui decat in cazul defectelor ascunse, adica a unor defecte pe care nu le-ati putut constata in momentul livrarii.
Totusi si in acest caz trebuie reactionat rapid pentru anularea vanzarii sau diminuarea pretului de vanzare.
Vanzarea unui imobil
Aceasta este facuta cu ajutorul unui act special care trebuie facut in fata notarului.
Contrar la ce credem, vanzarea nu se realizeaza in momentul semnarii actului autentic, dar se face la semnarea "compromisului de vanzare" (compromis de vente)
Este adevarat ca in majoritatea cazurilor vanzarea este afectata de conditia suspensiva a obtinerii imprumutului de la banca, dar putem spune ca: esti propietar cand ai semnat compromisul de vanzare.
De regula ar trebui sa se lase cumparatorului o perioada de 4 luni (perioada in care compromisul trebuie inregistrat), dar nu este cazul intodeauna.
Este important de precizat ca este de obligatia cumparatorului sa caute sa obtina imprumutul fata de mai multe banci si nu poate sta nepasator sa astepte rezilierea contractului in baza conditiei suspensive de neacordare a imprumutului.
Daca totusi nu poate obtine acest imprumut cu probe in mana de refuz de la bancile respective atunci vanzarea este anulata si-i sunt restituiti banii acontului dat.
Totusi daca cumparatorul nu poate dovedi efortul sau de a gasii banii de vanzare, vanzatorul poate cere executia fortata a vanzarii sau rezilierea contractului din vina cumparatorului cu pierderea acontului de catre acesta din urma.
Am sa scriu acum cateva randuri cum se procedeaza in practica referitor la Vanzarea/cumpararea unei locuinte in Belgia.
Mai devreme sau mai tarziu fiecaruia ii vine randul sa-si cumpere o locuinta si sa nu mai stea cu chirie sau cu parinti.
In cazul acesta trebuie sa inceapa pregatirile pentru asa ceva si anume in primul rand trebuie sa gaseasca bani ca sa stie pe ce se poate baza.(in cazul cand nu dispune de ei cash)
Pentru aceasta primul pas care trebuie facut este sa mearga la banca unde are contul sau si sa intrebe acolo despre acordarea unui imprumut de cumparare locuinta (Pret Hypothecaire) cam ce suma poate imprumuta in raport cu veniturile sale (deoarece banca nu acorda imprumuturi decat in anumite conditii, iar suma imprumutata depinde de posibilitatea fiecaruia de a restitui ratele lunare care sunt fixate la o cota parte din salariul individului, eventual cumulat cu cel al sotiei/sotului ) (bineinteles ca puteti intreba la mai multe banci si in acelasi timp va puteti interesa si de ce interese cer bancile pt aceasta ca sa stiti unde sa apelati apoi, normal cereti un fel de simulare de imprumut)
Dupa ce ati aflat cam cati bani puteti imprumuta, cautati locuinta dorita in limita sumei bineinteles.
In acelasi timp interesati-va de un notar unde sa faceti actele necesare, il puteti gasii si in cartea de telefon, luati legatura cu el si spuneti ca doriti sa cumparati o locuinta, iar in momentul gasirii ei daca este dispus sa va accepte ca si client (va accepta aproape sigur).
Cu aceste doua elemente in buzunar treceti la gasirea locuintei si sa presupunem ca ati gasit-o iar aceasta se incadreaza in pretul care il puteti obtine de la banca.
Inainte de a platii ceva propietarului sau a semna vre-un act, cereti o zi doua de gandire si telefonati notarului si spuneti intentia voastra de a cumpara aceasta locuinta, eventual acesta va pregatii actul de "compromis de vanzare" in care va stipula cauza mai sus mentionata de suspendare in baza neoptinerii imprumutului. In acelasi timp mai treceti odata pe la banca si reformulati cerea de imprumut de data asta reala, oferindu-le date concrete despre aceasta si convingeti-va ca oferta lor de imprumut mai este valabila.
Chemati si notarul vostru(deoarece sar putea sa fie doi printre care si cel al vanzatorului, nu este obligatoriu se poate alege un singur notar pt amandoi, dar de preferat este sa il aveti pe al vostru) la data intalnirii iar banii de compromis NU se dau propietarului, ei ramanand pe un cont la notar (eventual se da un cec certificat de banca care se tine la notar si care nu se poate scoate decat in caz de litigiu cu actiune judecatoreasca decatre cineva) pentru semnarea actului de "compromis de vanzare" care se intocmeste in mai multe ex decatre notar si pe care il semnati si vi se da o copie al lui.
Din acel moment "sunteti propietar"(pe hartie, asta nu inseamna ca va da si cheia si va puteti muta) si incepeti sa faceti demersurile pentru gasirea imprumutului.
Dupa ce ati gasit imprumutul puneti in legatura notarul si indtitutia financiara de imprumut (banca) transmiteti notarului toate hartiile de care are nevoie pt stabilirea actului final si asteptati ca acesta/acestia sa faca ancheta respectiva si sa intocmeasca actul definitiv autentic, care in momentul cand il semnati sunteti propietarul de drept al acestei locuinte.
Aceasta procedura dureaza intre 3 si 4 luni.
Daca nu am cuprins in totalitate procedura sau aveti unele intrebari le puteti adresa pe forum si vom raspunde in cel mai scurt timp.
Sus In jos
http://www.belgianul.com
 
Vanzare - Cumparare in Belgia
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Agentii pt cumparare bilete avion Tarom/Blue-air/Wizz-Belgia
» ROVER 25 de vanzare
» VANZARE MASINI SECOND HAND
» Munca in Belgia

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
DIROBENELU :: INFORMATII UTILE-
Mergi direct la:  
|
Forumgratuit.ro | ©phpBB | Forum gratuit de suport | Semnaleaza un abuz | Cookies | Discutii recente