DIROBENELU
Bine ai venit pe acest sit!
Participand activ la acest forum, vom putea imbunatatii calitatea lui.
Multumim
DIROBENELU
Bine ai venit pe acest sit!
Participand activ la acest forum, vom putea imbunatatii calitatea lui.
Multumim
DIROBENELU
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

DIROBENELU

DIROBENELU
 
PortalAcasaUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

 

 Singuratatea in cuplu

In jos 
AutorMesaj
sfantul_calinic
Master
Master
sfantul_calinic


feminin
Numarul mesajelor : 1912
Varsta : 69
Localisation : Bucuresti
Emploi : Presedinte Fundatia "Sfantul Ierarh Calinic"
Reputatie : 65
Puncte : 7262
Data de inscriere : 11/10/2008

Singuratatea in cuplu Empty
MesajSubiect: Singuratatea in cuplu   Singuratatea in cuplu Icon_minitimeJoi Noi 20, 2008 7:14 pm

Relatia de cuplu a fost si va ramane una dintre temele centrale de interes ale umanitatii. Se intampla adesea sa invidiem o pereche pentru relatia frumoasa pe care o au. Dar ce ne lipseste noua, de ce nu mai e cum a fost odata, la inceput? De ce ne simtim singuri, chiar daca suntem doi?
Te trezesti intr-o dimineata si il privesti pe cel care doarme alaturi de tine in pat si nu te poti abtine sa te intrebi oare cine este strainul cu care iti imparti viata?
Oare cand ai incetat sa mai stii totul despre el, sa-i mai cunosti emotiile, trairile, problemele? Cand a incetat sa iti povesteasca cat de greu trece timpul pe care nu l-a petrecut alaturi de tine?
Si vag iti amintesti, de parca ar fi fost intr-o alta viata, emotia si fluturii din stomac pe care ii simteai la simpla sa prezenta.
Acum te uiti la el si nu mai simti nimic.Parca esti anesteaziata. Toti acei fiori ai dragostei au devenit amintiri. Dar iti revii repede pentru ca nu ai timp de astfel de prostii. Trebuie sa pregatesti micul dejun, sa trezesti copiii, sa-i pregatesti pentru scoala si sa te gandesti la multitudinea de sarcini stresante care te asteapta la serviciu.
Multi stiu cum este acesta senzatie pentru ca au trait-o personal. Cand apare acest sentiment, situatia este deja grava.Dar nu trebuie sa ne punem relatia pe standby si sa negam ruptura afectiva iminenta, pentru ca exista o serie de semne anterioare care ne anunta ca ne indrepreptam spre o prapastie, care poate fi pierderea interesului fata de partener, absenta comunicarii, apatia, rutina si poate chiar despartirea.
Singuratatea nu este obligatoriu semnul unei incompatibilitati ci al unei incapacitati de a mai ajunge la celalat.
Si pentru ca poate semana in prima faza cu libertatea si o incredibila toleranta a partenerului (care poate fi o indiferenta mascata) nu ne dam seama decat poate cand este prea tarziu, ca de fapt suntem singuri si totusi captivi intr-o relatie.
Poate si el crede ca este deschis si ingaduitor dar de fapt ajunge sa-i pese tot mai putin. Nu mai este gelos si isi pierde interesul. Dar pana la urma, de ce se ajunge aici, cu ce am gresit?
Rutina, stresul si lipsa comunicarii - cauze principale
Motivele poti fi multe, dar cele mai frecvente sunt rutina, stresul si lipsa comunicarii. In fiecare zi faceti acelasi lucru. Aceasta repetitie va aduce o stare de siguranta, dar iata ca mai aveti si alte nevoi. De altfel, nu exista persoana care sa nu se intalneasca cu stresul de-a lungul vietii.
Exista stres de scurta durata si stres de lunga durata. Evenimentele cotidiene precum pregatirea mesei sau pierderea autobuzului produc stresul de scurta durata, problemele financiare, medicale, lipsa suportului social, problemele familiale toate duc la stres, si astfel devenim ingrijorati sau anxiosi.
Tinand cont de activitatile ce se cer indeplinite zilnic, de multe ori pare aproape de negasit o modalitate de relaxare.Insa, este foarte necesar sa reusesti sa descoperi o portita de scapare pentru ca sanatatea si relatia ta depind de acest lucru.
Lipsa comunicarii in cuplu este o problema reala a zilelor noastre si de multe ori este principalul motiv care duce la destramarea cuplului. De aceea cand apare distantarea in cuplu trebuie sa-ti amintesti ce v-a unit la inceput, ce te-a atras la partenerul tau, ce te-a facut sa-l primesti in viata si in sufletul tau si sa faci tot posibilul sa reinvii toatea aceste lucruri.
Dragostea este un drum cu doua sensuri; este important insa ca ele sa mearga paralel si alaturat, nu sa se bifurce si sa se distanteze unul de celalalt. A comunica este modalitatea prin care invitam alte persoane in lumea noastra. Pentru a comunica eficient cu persoana iubita trebuie sa inveti sa spui deschis, direct si sincer ceea ce simti. Mai inseamna ca trebuie sa inveti sa-ti asculti partenerul fara a-l critica.
In majoritatea cuplurilor lipsa comunicarii este un prim inceput de instrainare, ce trebuie tratat cu atentie. Privitul la televizor in mod extrem si adancirea in treburile casnice a femeii sunt exemple des intalnite astazi.
Interesul diminuat pentru partenerul de cuplu, cufundarea in propriile probleme, indiferenta in impartasirea opiniilor si in schimbul de idei, preocuparea constanta pentru societate si mai putin pentru cel de langa tine, evitarea spatiului casnic sub diverse pretexte, lipsa dialogului de suflet configureaza adesea orizontul singuratatii in doi.
Sus In jos
http://fundatiasfantulierarhcalinic.blogspot.com/
 
Singuratatea in cuplu
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
DIROBENELU :: ROMÂNCELE NOASTRE-
Mergi direct la:  
|
Forumgratuit.ro | ©phpBB | Forum gratuit de suport | Semnaleaza un abuz | Discutii recente