DIROBENELU
Bine ai venit pe acest sit!
Participand activ la acest forum, vom putea imbunatatii calitatea lui.
Multumim
DIROBENELU
Bine ai venit pe acest sit!
Participand activ la acest forum, vom putea imbunatatii calitatea lui.
Multumim
DIROBENELU
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

DIROBENELU

DIROBENELU

PortalAcasaUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

Romanisme :-)

In jos 
2 participan?i
AutorMesaj
Neptuna
Expert
Expert
Neptuna

feminin
Numarul mesajelor : 568
Varsta : 47
Emploi : comunicare
Loisirs : viata
Reputatie : 0
Puncte : 6572
Data de inscriere : 26/11/2006

Romanisme :-) Empty
MesajSubiect: Romanisme :-)   Romanisme :-) Icon_minitimeMier Dec 06, 2006 12:47 pm

Ieri dupa servici, colindam magazine pentru ultimele cumparaturi de Mos Nicolae. Fara inspiratie pentru ce sa le iau parintilor mei, ma uitam fascinata la vanzatoarea de la Ici Paris. Cu un calm de fier, dar cu multa migaleala si iutime, impacheta ca la banda rulanta parfumuri, creme si alte chestiute frumos mirositoare.
- Hei, aud langa mine, ce coincindenta. Ce bine imi pare sa te revad.
Ma uit debusolata dar ii recunosc zambetul.
- A, si mie, cum mai e la farmacie?
- Bine, algomeratie multa. Toata lumea vrea medicamente inainte de 1 ianuarie, ca cica se scumpesc. Stii, nu am indraznit sa iti cer numerul de telefon data trecuta, dar daca iti face placere poate ne putem vedea.

Data trecuta...era vorba de acum cateva saptamani. Asteptam tramvaiul si langa mine o fata tanara vorbea la telefon, la inceput in olandeza, dar la urmatorul telefon ma amuzam auzind-o vorbim romaneste amstecat cu o droaie de cuvinte olandeze, sau semi romaneste/olandeze. Dupe ce am luat bilet de la sofer, m-am dus langa ea si m-am adresat in romaneste:
-Pot sa ma asez langa tine?
Si m-am asezat. Ca doar tot am intalnit eu in ultimul juma de an mai multi romani decat am intalnit toata viata. Nu stiu daca imi e auzul mai bun, sau siteul asta ma influeteaza, dar si la concertul lui Radu Lupu ma uimea cati romani erau in sala.
Ileana imi povestea ca e de 13 ani aici si are 24 de ani. Ca la telefon vorbea cu fratele ei, in limba lor, amestecata si pestrita. Si ea tot intalneste romani in ultimul timp, dar ca de obicei reactioneaza ca piscati de sarpe si nu doresc contactul cu alti romani. Recunosteam reactiile si am ras impreuna.

A coborat din tramvai si ne-am luat la revedere. Iar ieri ne-am schimbat numerele de telefon si uite inca o romanca pe lista mea de cunostinte proaspata si mereu in crestere. Dar una cu un frate cu o fetita de 2 ani,..asa ca si fetita mea si-a mai gasit o prietena de joaca.
Sus In jos
sanziana
Staff Officer
Staff Officer
sanziana

Numarul mesajelor : 1365
Varsta : 74
Reputatie : 18
Puncte : 7311
Data de inscriere : 24/11/2006

Romanisme :-) Empty
MesajSubiect: Re: Romanisme :-)   Romanisme :-) Icon_minitimeJoi Dec 07, 2006 10:58 am

Eu cu prietena mea ce mai buna de-aici, m-am intalnit in AH. si auzind-o vorbind romaneste cu mama ei, am intrat in vorba...
Eram deja de 2 ani aici si probabil as fi trecut pe langa ea fara sa stiu ca este romanca, dar coincidenta a facut, ca sa fie cu mama ei si sa vorbeasca!
Fiind la inceput si necunoscand prea multi romani,m-am bucurat;suntem prietene de atatia ani, facem aerobic impreuna, Revelioane, serbam aniversarile impreuna, desi de cand nu mai suntem vecine, ne vedem mai rar decat inainte, din pacate, dar prietenia noastra este aceeasi.
Mai am inca doua prietene si foarte multe cunostiinte, cu care ma inteleg bine si acest lucru este important!
Ma inteleg bine si cu olandezele, dar chiar prietenie, n-as putea spune!;)
Sus In jos
http://jurtrad.own0.com/

Romanisme :-)
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
DIROBENELU :: GENERAL-
Mergi direct la:  
|
Creeaza un forum | ©phpBB | Forum gratuit de suport | Semnaleaza un abuz | Cookies | Discutii recente