DIROBENELU
Bine ai venit pe acest sit!
Participand activ la acest forum, vom putea imbunatatii calitatea lui.
Multumim
DIROBENELU
Bine ai venit pe acest sit!
Participand activ la acest forum, vom putea imbunatatii calitatea lui.
Multumim
DIROBENELU
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

DIROBENELU

DIROBENELU
 
PortalAcasaUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

 

 Va recomand

In jos 
AutorMesaj
cornelia
Senior
Senior
cornelia


feminin
Numarul mesajelor : 108
Varsta : 53
Localisation : Belgia - Anvers
Loisirs : oamenii si ciocolata
Reputatie : 0
Puncte : 6237
Data de inscriere : 28/10/2007

Va recomand Empty
MesajSubiect: Va recomand   Va recomand Icon_minitimeVin Feb 01, 2008 7:06 pm


Delon și Schumacher, la Olimpiadă


Va recomand 64d0bf5ca7ac3e5dbbe574c805712dc1

Va recomand Toolbox_corner




Florentina Ciuvercă
Vineri, 01 Februarie
Ultimele aventuri ale lui Asterix și Obelix vin la pachet, de azi, cu o colecție de vedete, printre care și fostul mare fotbalist Zinédine Zidane.

Celei de-a treia ecranizări din seria celebrelor benzi desenate, „Asterix la Jocurile Olimpice“, i s-au „pus în cârcă“ o sumedenie de superlative: e cel mai scump film francez realizat vreodată, cu un buget-record de 78 de milioane de euro, are cel mai generos casting în VIP-uri și va avea parte de o lansare grandioasă în acest weekend, în peste 5.000 de săli din Europa. Superproducția regizată de Frédéric Forestier și Thomas Langmann (fiul cineastului Claude Berri) va avea premiera astăzi și în România, cu sprijinul Orange, la cinematografele Hollywood Multiplex, Cityplex, Movieplex și Cinema City din Timișoara și Iași.

Ave Alain Delon!


Scenariul filmului e inspirat de al 12-lea album al seriei de benzi desenate create de René Goscinny și Albert Uderzo, publicat în 1968, în care Asterix și Obelix ajung la Jocurile Olimpice grecești, pe fondul unei povești de dragoste între Alafolix (Stéphane Rousseau) și prințesa Irina a Greciei (Vanessa Hessler). Celebra poțiune magică servește drept metaforă pentru dopaj, iar filmul e înțesat de aluzii la „stimulii“ de performanță din sportul modern. Lansarea lui pe ecrane coincide, nu întâmplător, cu anul Jocurilor Olimpice de la Beijing, din august.

Dacă Gérard Depardieu își lipește din nou mustața lui Obelix, vechiul interpret al lui Asterix, Christian Clavier, lipsește de la apel, rolul fiindu-i atribuit tânărului Clovis Cornillac. Un Cezar narcisist („Ave mie!“), paranoic, dar fermecător, întruchipează Alain Delon (72 de ani), pe care fiul său și veșnicul adversar din film, Brutus (Benoît Poelvoorde), se pare că nu l-a înghițit nici pe platouri. În permanentă tentativă (eșuată) de a scurta zilele tatălui său, Brutus e una dintre cele mai simpatice figuri de pe ecran, grație jocului impecabil al lui Poelvoorde.

Zidane bate mingea ca Numerodix


Cu excepția faptului că replicile sunt în franceză, „Asterix la Jocurile Olimpice“ are în mânecă toți așii unei comedii hollywoodiene care să te binedispună: decoruri somptuoase, replici haioase și vedete în ipostaze inedite. Michael Schumacher, mai exact Schumix, accelerează un „bolid“ roșu cu cai, într-o cursă antică de care, în timp ce instructorul Jean Todt dă directive pe margine, Zinédine Zidane, egipteanul Numérodix, bate pase în fața grecilor care abia descoperă balonul din „burtă de oaie“, campionul NBA Tony Parker - Parkérix, le arată romanilor scheme la coș, iar tenismena Amélie Mauresmo devine preț de o secvență Amélix.

Dacă Elsa Pataky nu mai apare în distribuție, manechinul Adriana Karembeu are, în schimb, destule replici în rolul frumoasei galeze Agecanonix. Din lista inițială de VIP-uri au mai fost tăiate nume ca David Beckham, Giséle Bündchen și Jean-Claude Van Damme. Niciuna dintre vedete nu dă semne de talent actoricesc, însă simpla lor apariție (foarte costisitoare, de circa 10 milioane de euro) ar trebui să atragă la cinema suficienți plătitori de bilete cât să acopere bugetul „extra-large“. Celelalte două filme din serie, „Asterix și Obelix contra lui Cezar“ (1998) și „Asterix și Obelix: misiunea Cleopatra“ (2002), s-au bucurat fiecare de câte 25 de milioane de spectatori.

300 de mustăți și peruci


De la casting la costume și decoruri, totul s-a calculat în milioane de euro. Imensa arenă în care s-au filmat scenele a fost construită de la zero în zona orașului Alicante din sudul Spaniei, iar săbiile, platoșele și coifurile au fost șlefuite într-un atelier creat special acolo. Nu mai puțin de 300 de peruci, bărbi și mustăți false au întregit recuzita. În cele cinci luni de turnaj însă, atmosfera a fost mai degrabă „grea“, din cauza capriciilor unor vedete, în special ale lui Alain Delon, cum au sugerat unii dintre actori.

CURSĂ INEDITĂ

Formula 1: care roșii dotate cu hățuri


Dintre vedete, cea mai lungă „partitură“ în film îi revine campionului mondial de Formula 1, Michael Schumacher (39 de ani), care face ce știe el mai bine: participă la o cursă. Regizorii au adaptat scenariul la profilul lui „Schumix“ și au înlocuit Ferrariul cu un car roșu aprins, dotat cu hățuri. De pe margine, instructorul și directorul executiv de la Ferrari, Jean Todt, dă indicații la schimbat roțile și spălat caii. Scena are mai puțin de zece minute, dar a fost filmată într-o lună, iar banii au fost donați - potrivit ziarului „Gazzetta dello Sport“ - institutului fondat de Todt la Paris, unde sunt tratați sportivii.
Sus In jos
 
Va recomand
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
DIROBENELU :: FILME SI MUZICA-
Mergi direct la:  
|
Forumgratuit.ro | ©phpBB | Forum gratuit de suport | Semnaleaza un abuz | Cookies | Discutii recente